Ett resultat av den socialdemokratiska fördelningspolitiken

Läser en intressant artikel i Dagens debatt i DN. I den står om en ny rapport om inkomst och tillväxt. Av samtliga 15 undersökta länder har enbart låginkomsttagare i Österrike och Italien haft en sämre inkomstutveckling än svenska låginkomsttagare de senaste decennierna. Till följd av en mycket svag inkomstutveckling de senaste tjugo åren har svenska låginkomsttagare successivt halkat efter låginkomsttagare i andra europeiska länder.


Kommentarer
Postat av: vänstra stranden

Fanns det någon nivåjämförelse? Jag inbillar mig att låginkomsttagare i Sverige har högre relativ nivå än i t ex Italien. I så fall visar undersökningen egentligen att klyftorna ökat i Sverige.

Postat av: Lilith

Tar inte upp nivåjämförelse på det sättet jag antar att du menar men man skriver att den genomsnittlig inkomsten i Sverige (exklusive skatt och inklusive bidrag) för de fattigaste 20 procenten är i jämförelse relativt medelmåttig. Låginkomsttagare i t.ex. Tyskland, Belgien och Kanada har det bättre än svenska låginkomsttagare trots högre att inkomstspridning. De svenska låginkomsttagarnas inkomster har ökat med 0.3 % per år, kan jämföras med Tyskland där de ökat med 0.7 % per år, Nederländerna 3%/år, Irland 6%/år.

2006-03-08 @ 22:59:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback