Kristdemokraterna vill införa Familjestationer

Enligt Bris vill ungdomar ha mer vuxenkontakt än vad de har idag. Även om de egna föräldrarna är viktigast så är även andra vuxna betydelsefulla. När det gäller ungdomar i riskzonen kan det vara en hjälp för dem  att ha en vuxen i sin närhet som de har förtroende för.

Vetenskapliga studier har visat att depression och ångest bland ungdomar kan halveras om föräldrarna får förebyggande rådgivning. Men det kan vara svårt att söka hjälp och rådgivning är kanske många gånger en sista utväg. Vi vill att rådgivning och stöd erbjuds i ett långt tidigare skede.

Kristdemokraterna vill införa något som vi kallar för familjestationer. Dessa ska tillhandahålla föräldrautbildning, personer som kan göra hembesök och ge råd, dygnet-runt-öppen telefon, resurser för utsatta ungdomar, och fungera som en mötesplats för föräldrar som vill starta samtals- eller stödgrupper. Vi vill även mobilisera det civila samhällets roll, frivilligorganisationer, studieförbund, kyrkor, moskéer och synagogor, bör involveras bättre i ansvaret för våra barn och ungdomar.Kommentarer
Postat av: Stefan

Hej Lillith!
Vad är det nya med kd-förslag? Vad skiljer familjesstationerna från familjecentralerna?

Läs på på länken http://www.familjecentraler.se/index.php?option=content&task=view&id=5&Itemid=2

Postat av: Lilith

Familjestationer kan ses som en uppgradering av familjecentralen. I de familjecentraler som redan finns idag samverkar ofta mödrahälsovård, barnhälsovård och socialtjänst med en öppen förskola i centrum. Vad som kanske främst skiljer familjecentraler från familjestationer är att man utökar målgruppen till att även omfatta föräldrar med äldre barn och tonåringar.

2006-01-29 @ 21:09:54
Postat av: Pauline

För föräldrar med äldra barn o tonåringar tänker jag att skolan ska finnas som en resurs att tillgå. Oftast sker arbetet med denna målgrupp genom kontakt med skolans personal.
Finns det risk för att ett dubbelt arbete kommer att ske? Dvs. att två instanser utför samma arbete. Eller hur är tanken kring detta?

2007-03-13 @ 12:19:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback