Camping i Stråvalla

Läser i Hallands nyheter att en enkät genomförts i Stråvalla angående den planerade campingen. Enligt tidningen inleds enkäten med att påpeka att Stråvallas befolkning kommer att öka med åtminstone 50-75 % och att man anser att campingen kommer att innebära problem pga. ökad belastning på strand, vägar och parkering. Inte överraskande svarar en klar majoritet nej på frågan om man vill ha en camping i Stråvalla. 
 
I byggnadsnämnden har jag yrkat ja för en camping. I handlingarna framkom att ett stort antal personer hänvisar till att en camping för 1000 till 2000 personer. Stråvalla camping kommer inte att generera 1000 till 2000 personer. På campingen kommer det att finnas plats för ca 150 husvagnar och ca 30 stugor dvs. mindre än 200 platser. Det förefaller inte troligt att det i genomsnitt kommer att finnas 5-10 personer i varje husvagn/stuga. Det har även framkommit att man hellre vill se villor på den aktuella marken (vilket också skulle påverka antal besökare på stranden). Men exploatören, som också äger marken, är inte intresserad av villatomter, han vill ha en camping. I planen tar man hänsyn till grannarnas synpunkter och exploatören är öppen för att mycket långt gå grannarna till mötes. Det blir lägre exploatering, planterat skyddsområde och bulleravskärmning. Arbete pågår för att skapa ytterligare parkering vid stranden samt upprustning av toaletterna.
 
I campingutredningen har både kommunen och länsstyrelsen konstaterat att det behövs fler campingområden både vid kusten och längre in i landet. Jag anser att ett samhälle med ett gott företagsklimat måste tillvarata enskilda människors idéer, kreativitet och entreprenörskap. En god välfärd förutsätter ett konkurrenskraftigt och differentierat näringsliv. Det är det personliga initiativet som utgör grunden för nyföretagande och samhället bör aktivt medverka till att skapa positiva attityder till företagande.


Kommentarer
Postat av: Thomas Eriksson

Hej Läser din text vad som gäller den Camping jag planerar i stråvalla. Att vara entreprenör och vilja göra något får vissa enskilda individer att agera, ofta i egen sak. Den som driver strandfrågan badar aldrig i havet men har tomtmark i anslutning till capingområdet och den som driver dräneringsfrågan planerar en våtmark som han behöver vatten till. Tråkigt att Centern i stråvalla driver anti campingfrågan men Stig Eriksson och Kurt Sevenheim (Connys bror) är barndomskamrater. I förra veckan skickat Centern i Stråvalla ut ett flygblad i vilket man uppmanar stråvallebrorna att rösta på Centern då dom tagit strid mot Campingen vilket återigen visar att centern är mer känd för att säga nej än att säga vad dom vill göra. Lycka till i valet / Thomas Eriksson

2006-06-19 @ 01:10:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback