Om LO rapporteringen och socialdemokratisk skrämselpropaganda.

Nu är det valtider och socialdemokraterna tar till det stora artilleriet och gör allt för att svartmåla Alliansens politik. I går presenterade LO-ekonomerna en ny rapport. LO-ekonomerna har i en rad rapporter framfört en hård kritik mot Allians för Sveriges politik. Är det någon som är förvånad över att siffrorna skiljer sig en del från de siffror som Alliansen har presenterat?

Jag hävdar att Socialdemokraterna använder sig av skrämselpropaganda för att än en gång vinna valet. I analyserna av Alliansens politik kryddar man med starka värderingar som antyder att vi vill öka klyftorna i samhället och försämra situationen för de sämst ställda (vem är ansvarig för de senaste årens ökade klyftor? läs gärna dagens ledare i
Hallands nyheter).

Några intressanta slutsatser är att LO endast redovisar försämringar dvs. inga skattesänkningar, inga effekter av att det blir billigare att anställa dessutom skiljer sig LO´s syn på hur ersättningsnivån påverkar arbetslösheten mot en stor del av den nationalekonomiska forskningen.

LO s hemsida finns en riktigt billig grej, där kan man knappa in sin månadsinkomst och sin fackliga tillhörighet och sedan utifrån dessa uppgifter se hur ekonomin påverkas av Alliansens politik. Som om det skulle räcka med dessa uppgifter, beräkningarna bortser t.ex. från det föreslagna jobbavdraget som sänker skatterna och de sänkta arbetsgivaravgifterna inom tjänstesektorn.

Min fråga är ”Räknas bara inkomst såsom bidrag (eller a-kassa) när man som socialdemokrat/LOare?”

Man presenterar även siffror i sina uträkningar som pekar på höjda siffror för trafikförsäkringen dock har man bortsett från de förslag som ligger om sänkt drivmedelsskatt. De bortser från förslaget om att ta bort fastighetsskatten vilket påverkar både de som bor i villa och de som bor i hyres- eller bostadsrätt.

Jag blir så matt! Är det sånt har man ska slåss emot? Jättekolosser av intresseföreningar som intill sista blodsdroppen kommer att försvara den socialdemokratiska politiken in absurdum. Kommer det att påverka möjligheterna att styra Sverige på ett bra sätt?

Det var en gång samhällskunskapslärare som sa till mig att vi aldrig kommer att kunna ha ett lyckosamt regeringskifte utan revolution eftersom det sitter så många socialdemokratiska tjänstemän inne i systemet så de skulle göra allt för att sabotera ett borgligt styre. Jag hoppas att han hade fel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback