Rösta den 7 juni

Jag blev på twitter uppmärksammad på sajten rösta7juni.se


På sidan läser jag att Kampanjen Rösta 7 Juni finns för att få fler unga att rösta i valet till Europaparlamentet 2009. Kampanjen startades av LSU - Sveriges Ungdomsorganisationer, som är samarbets- och intresseorganisationen för ungdomsorganisationer i Sverige, och drivs genom sina medlemsorganisationer. Kampanjen är ett samarbete mellan LSU och Europaparlamentets informationskontor i Sverige.Målet är att fördubbla ungas valdeltagande. I förra valet till Europaparlamentet röstade bara var fjärde person under 25 år. De flesta som röstar i valet är över 50 år och medelåldern på parlamentarikerna är över 50 år. Många tror kanske att vi inte påverkas av det som sker i EU men det gör vi. Sajten tar bland annat upp gasledningen över Östersjön, fildelningslagen och IPRED.

Förra gången röstade 38 %, 38 % bestämde vilka politiker som skulle sitta i Europaparlamentet. Man skriver:

 

Det är ett problem för demokratin, det är ett problem för EU men inte minst för dig. Eller tror du att den där tredjedelen tycker precis som du? Om du inte använder din röst ger du den till någon annan.


Du behöver inte vänta till den 7 juni innan du kan göra skillnad. Du som delar uppfattningen att Europaparlamentet angår oss alla, och att fler borde rösta, kan engagera dig redan nu. Om alla som röstade förra gången tog med en vän som inte röstade skulle valdeltagandet öka från knappt 38 procent till nästan 75 procent. Varannan ung skulle rösta istället för var fjärde.

Och jag kan bara stämma in, gå och rösta och visa vem du vill se i Europaparlamentet efter den 7 juni.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback