Ett EU byggt på värden

När vi talar om EU tänker vi ofta på den fria rörligheten som är centralt element i det europeiska samarbetet. Den ökade rörligheten mellan länderna har skapat enorma möjligheter för handel och möten över nationsgränser. Ett samarbete har skapats som för bara några decennier sedan var fullkomligt otänkbart. Men om vi ska vara realister är den fria rörligheten inte enbart av godo utan har även utnyttjats av internationella brottsligor. Här krävs gemensamma lösningar på EU-nivå .

Kristdemokraterna anser att:

• varje stat även fortsättningsvis ska ha ansvar för att bekämpa brott inom sina nationsgränser men vi behöver polisiärt även samarbeta över gränser. Om EU på allvar ska kunna ta upp kampen mot den organiserade brottsligheten måste ett vidgat och effektivare samarbete och informationsutbyte mellan polis, åklagare och andra brottsbekämpande myndigheter – internationellt, såväl som nationellt tillåtas. Viktigt är dock att informationsutbytet inte kränker medborgarnas personliga integritet.

• vi ska ha en mer resultatinriktad regionalpolitik – satsningar till regionerna ska på lång sikt göra att regionernas tillväxt står på egna ben.

• stöd ska granskas och utvärderas för att fusk ska undvikas 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback