Alltmer fascinerad över internets storhet

Även om jag bloggat sedan 2005 och varit aktiv på internet hela mitt vuxna liv har jag kommit att bli alltmer fascinerad över internets storhet. Här finns verkligen möjligheter som vi tidigare inte ens har kunnat drömma om. Vi har en unik möjlighet att mötas och dela med oss av allt. Att det från början har dominerats av yngre människor har kanske inneburit att nya idéer har fått bärkraft samtidigt som lagstiftningen inte har hängt med och begränsat. De senaste åren har dock fler och fler känt sig hotade av internets möjligheter. Istället för att följa med i utvecklingen och se möjligheterna har man sett hoten och krävt att allt ska vara som det alltid varit. Man har ropat efter lagar och nu har politiker och domstolar svarat, många är det som ifrågasätter deras kompetens.

Idag skriver Karl Sigrid ett tänkvärt inlägg på
Brännpunkt

Han skriver bland annat:

"Vi kan inte ha en juridiskt osäker miljö där varje IT-innovatör som erbjuder en social webbtjänst plötsligt kan dras inför rätta på grund av att en användare har lagt upp upphovsrättsskyddat material. Om användarskapade webbplatser utgör en juridisk fara för ägaren är risken att att många IT-entreprenörer kommer att dra sig för att skapa nästa Youtube, Twitter eller Facebook."


"Bland annat vill organisationer som Antipiratbyrån och IFPI stänga av fildelare från internet så att de varken kan blogga, läsa nyheterna eller utföra bankärenden. De vill dessutom tvinga internetleverantörer att blockera fildelningssajter. Det skulle bli första gången en internetleverantör tvingas blockera material på nätet, vilket är en modern variant av att förbjuda böcker och tidningar."

Läs även andra bloggares åsikter om , ,, , , , ,, , ,

Kommentarer
Postat av: Jeena Paradies

Na det bli inte första gången Sverige sperrar ju redan tillgång till webbsidor men ursäkten att det är barnporr. Jav förstå inte varför man inte gå till servrerna och stänger av de istället av att göra en DNS-spärr som man kan kringgå inom 30 sekunder.



90% av alla barnporrsajter fins på servrar som är i länder som Sverige, Tyskland, USA, Holland, som har lagar mot det och som kan bara gå dit och stänga av servern så att ingen kan se det längre, varför vill politikerna inte göra det?

Postat av: Vickan

Ursäkta att jag spammar dig, men jag kan inte nog uttrycka mina sympatier med det du skriver, trots att jag är långt ifrån Kristdemokrat. Som du tidigare skrivit handlar frågan mindre om partipolitisk än generationstillhörighet. Keep up the good work!

2009-04-19 @ 20:39:52
URL: http://filmflykt.blogg.se/
Postat av: Lilith

Det är helt ok Vickan, spamma så mycket du vill ; )

2009-04-19 @ 22:23:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback