om tvåsamhet

Egil Linge och Dan Josefsson har skrivit en bok som heter Hemligheten - från ögonkast till varaktig relation, om boken står att läsa i SvD:


För att må bra och utvecklas behöver vi djupa och varaktiga relationer. Förutsättningen för att vi ska våga komma varandra nära är att vi känner tilltro till att den andra kommer att finnas kvar under en längre tid.

Att leva i en långvarig parrelation ger oss också möjlighet att konfronteras med olika sidor av oss själva och att lära oss hantera dem istället för att fly in i en ny relation när problem uppstår.

– Många tror att förhållanden mår bra av att närheten ransoneras, men det är helt fel. Problemet för många par i dag är inte att de ses för mycket, utan att de tillbringar för lite tid tillsammans. Kärnan i relationen byggs genom regelbundet umgänge i vardagen, säger Egil Linge.

Att kärleksförhållanden inte kan ersättas av vänskapsrelationer beror dessutom på att kompisar inte är lika trofasta mot varandra och därför inte ger samma trygghet och närhet, menar Dan Josefsson.

 

Tänkte att det kunde vara intressant att läsa om i jmf. med Zytomierskas artikel som jag kommenterade här



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback