Göran Hägglund om äktenskapsfrågan II

Göran Hägglund skriver på SvD Brännpunkt

"Det har i debatten föreslagits att jag och övriga kristdemokratiska statsråd skulle acceptera att vi är i minoritet, låta regeringen lägga fram en proposition om könsneutrala äktenskap och därefter reservera oss.

Det är inte så alliansen arbetar. Om alliansen öppnar upp reservationen som en arbetsmetod står hundra frågor och lurar runt hörnet där vi skulle frestas att använda samma dåliga lösning. Alliansregeringens unika förmåga att nå resultat med gemensamma krafter skulle därmed gå förlorad.

Det kommer därför att bli en proposition från regeringen som inte innehåller några förslag i äktenskapsfrågan. Vid riksdagens kommande hantering kommer kristdemokraterna att verka för en civilrättslig reglering.

Även våra väljare, och de ytterligare kanske 30 procent av befolkningen som tycker som vi, bör få se sina åsikter återspeglas när riksdagen tar ställning till lagstiftningen.

Det fanns en statsmannalösning inom räckhåll. Jag beklagar att vi inte kommit överens och därmed ytterligare manifesterat alliansens förmåga att lösa svåra frågor. Jag hoppas och tror att alliansen fortsatt kan samarbeta väl.

Kristdemokraterna har självklart för avsikt att fortsätta regeringssamarbetet för att nå ytterligare fyra framgångsrika år i majoritet."

Såg att man från oppositionens håll försökte få det till att frågan skulle kunna splittra Alliansen, personligen tror jag inte det. Som man kan läsa ovan tror inte Hägglund det heller.

Kommentarer
Postat av: Daniel

Känns skönt att era allianskamrater inte vill samarbeta med er i denna fråga, där ni hamnat så snett, målat in er i ett hörn.

2008-11-15 @ 01:49:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback