Det är så ORÄTTVIST

Vänsterns Ida Gabrielsson skriver till Mona Sahlin på Expressen om att det inte blir en vänsterregering utan vänstern.

"Vi måste kasta ut den orättvisa regeringen Reinfeldt, men vi måste också byta kurs"

Ja rättvisa är verkligen en term som blivit missbrukad av vänstersidan. Vad är det för rättvist med att den som vidareutbildar sig och tar studielån (som inte går och utöka med att arbeta extra för mycket) för att kunna tjäna mer pengar blir straffad i form av högre skatter? Vad är det för rättvist med att fastighetsskatten tvingade människor som inte hade råd att sälja? Vad är det för rättvist med att få betala skatt på redan skattade pengar (förmögenhetsskatten)? Vad är det för rättvist med att inkomstskillnaderna ökade under s-styret 1994-2006 pga. att fler blev förtidspensionärer och långtidssjukskrivna? Jag har en känsla av att vänsterns rättvisa handlar om att alla ska vara beroende av staten, om alla betalar in sin lön till staten så kan staten portionera ut en lagom stor del och så blir ju användningen av inkomsterna mycket mer effektiv.

"Det handlar inte bara om att vinna valet, utan om att vinna ett regeringsmandat som kan ge tid att läka såren i välfärden. Folk vill ha en förändring."

Vad är det för förändring som folk vill ha? Vill man att Sverige åter ska toppa listorna för högskatteland? Vilken efterfrågad förändring är det som Ida talar om? Är det inte så att Alliansen delvis blev vald för att Svenska folket hade fått nog av det misslyckade socialdemokratiska styret?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback