Live direkt från Uppsala

Live direkt från Uppsala
Inte direkt jättebra bild men ialla fall så ni får en känsla.

Just nu sitter jag och väntar på att Äldre- och folkhälsoministern Maria Larsson skall börja tala. Vilket sorl det är, överallt finns kristdemokrater

Redan nu kan man läsa hennes pressmeddelande på
www.kristdemokraterna.se

Maria Larsson säger:

"Nu när byggandet av fler äldreplatser i särskilt boende har tagit fart, så blir nästa steg att satsa på trygghetsboenden.
Det råder ett allvarligt glapp mellan det vanliga boendet och det särskilda boendet. Många äldre känner sig inte trygga hemma, samtidigt som de anses för friska för att få komma till ett särskilt boende. Den situationen är allvarlig och måste åtgärdas."

"Regeringen har gjort en rekordsatsning på 1,35 miljarder per år för bättre kvalitet i äldreomsorgen, 500 miljoner per år till fler platser i särskilt boende som redan efter ett halvår har resulterat i att det har kommit in ansökningar om 3 201 nya platser i 77 olika kommuner. Vi kristdemokrater och regeringen har förutom ekonomiska satsningar tillsatt en utredning som snart kommer på regeringens bord om att införa en värdighetsgaranti inom äldreomsorgen. Vi kräver också att de äldre får mer att bestämma över om när det gäller sin egen omvårdnad. Hit hör den viktiga Fritt val-reformen för våra äldre."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback