tidig skolplikt

Läser på SvD:s ledarblogg att  det verkar som om Anders Borg vill införa skolplikt redan från 3 års ålder. Nu tillhör jag visserligen dem som inte ser det som negativt att 3-åringar får möjlighet att lära sig läsa/skriva/räkna etc. Jag har själv min dotter på en montessoriskola där man i förskolan (3-6 åringar) lärt sig mycket av det som vanligtvis lärs ut i nolla/ettan. Men barn och familjer är olika och det anser jag att Alliansens politik ska fokusera på. Vi ska INTE ha en politik där alla ska vara tvungna att stöpas i samma form. Att införa skolplikt från 3 års ålder kväver den valfrihetsanda som ska prägla vår politik, det känns lite väl socialistiskt och även om moderaterna gått till val som det nya arbetspartiet betyder det väl inte att de ska bli de nya socialdemokraterna... då försvinner ju faktiskt lite av syftet med att ha en borglig majoritet.

Kommentarer
Postat av: Samuel Karlsson

Känns olustigt att barnen ska stressas in i vuxenvärlden redan i 3-årsåldern. Redan idag så har förskolan en läroplan, så varför införa skolplikt tidigare än idag?
Barn borde få vara barn så länge som möjligt!

Postat av: Lilith

Som jag skriver i inlägget vänder jag också mig emot att införa skolplikt. Däremot kan jag tycka att man som vuxen ska komma ihåg att många barn tycker om att lära sig saker och att de själva ser det som lek. Men barn och familjer är olika och därför är det så viktigt att vi har stor valfrihet så alla kan välja det som passar dem bäst.

2008-05-03 @ 12:21:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback