ang jobbskatteavdrag och sånt


Kommentarer
Postat av: Enslingen på Skäret

Tämligen ointressant för oss utlandsboende pensionärer. Vi åker på 25% i SINK-skatt på alla pensioner, privat som folkpension. Enda undantaget är tjänstepensioner, där ett EU-direktiv säger att inkomst av tjänst, och dit räknas tjänstepensionen, skall beskattas i det land där man har sin skatterättsliga hemvist. Det tog ett tag att övertyga RSV om detta men dom gav sig till slut.

Gissa hur mycket jag får för de 25% i SINK-skatt dom snor ? Just det, INGENTING. Jo förresten, om man skall vara riktigt ärlig så håller UD med en honorärkonsul här på ön. Tack snälla Staten !

2007-10-26 @ 21:52:47
Postat av: Lilith

Vad man "plockar ut från samhället" och vad man betalar till samhället är inte jämt fördelat över livet. Som barn tillför man t.ex. inga pengar alls men kostar samhället en hel del genom barnomsorg, skola etc. En frisk förvärvsarbetande tillför mer pengar till samhället och kostar mindre. Vi har i Sverige, och många andra länder, en solidariskt finansierad välfärd. Pensionerna kommer från Sverige och skattas därför i Sverige även om man har valt att flytta till ett annat land.

2007-10-26 @ 23:05:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback