det är väl det jag alltid har sagt

Läser i dn att svenska kostråd inte är vetenskapliga. Jag har flera gånger ifrågasatt fettsnål kost. Själv äter jag alltid standardprodukter, mycket grädde, extra fet yogurt (10 %) etc. Ju fetare mat ju mindre mat behöver man ju äta och ju längre håller man sig mätt och ju mindre mat man stoppar i sig desto mindre förblir magsäcken.

Tänk om vi de senaste åren har fått helt fel kostråd, inte konstigt att vi bara blir fetare

Kommentarer
Postat av: Erik Hellsborn

Jag äter enligt principen att fett behövs, men det ska vara RÄTT sorts fett, dvs sådant fett som finns i t.ex avocado, nötter och fet fisk. Dåligt fett, som finns i t.ex mejeriprodukter skär jag ner på genom att välja de lättare alternativen.
Dåligt fett är skadligt i alltför stora mägnder även om man kanske inte går upp i vikt, detta då det sätter sig i blodkärlen.
Så även om du har en smal fysik skulle jag nog ändå råda dig att byta ut den där 10 %-yoghurten. :o)

Postat av: Vickan

Det där med fisk och nötter är bara vad en viss lobbygrupp tycker att vi ska tro vara nyttigt så att deras uppdragsgivare får sälja mer. Lobbyisterna får dessutom socialstyrelsen och andra hälsovetare/tyckare att uttala sig enligt de rön som just nu gäller. Sluta med en massa pekpinnar och krav, det skapar bara ångest. Varierad kost och en begränsad mängd är vad man behöver tänka på. Fortsätt ät den goda youghurten!

2007-05-19 @ 09:52:49
URL: http://filmflykt.blogg.se
Postat av: Erik Hellsborn

Vilka lobbygrupper är det du talar om? Så vitt jag vet är det en i det närmaste enig forskarkår som står bakom påståenderna.
Eller kan du hänvis till någon undersökning som visar att t.ex fiskfetter skulle vara skadliga för hälsan.
Jag står fast vid att Lilith bör skippa den feta yoghurten. Ersätt den hellre med någon slags fiberrik mat, fibrer ger en mer långvarig mättningskänsla än fett.

2007-05-20 @ 15:48:35
URL: http://erikhellsborn.blogspot.com/
Postat av: Lilith

Fett engagerar, och är gott :)
Nya rön om vad som är bra och vad som inte är bra kommer ständigt. Jag tror på en variation och en kost som är så naturlig som möjligt dvs. inga lightprodukter som ersätter det vanliga fettet (sen behöver man ju inte vräka i sig rent fett bara för det). Lagom är bäst.

2007-05-21 @ 21:47:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback