svar på insändare

Igår hade socialdemokraten Kerstin Zander en insändare i hn, jag har skickat in nedanstående svar  och hoppas givetvis att det blir publicerat men skulle det nu inte bli det så kan ni ju i alla fall läsa det här ; )

Kerstin Zander påstår i sin insändare att regeringen har inlett ”jakten på löntagarna” vilket är helt felaktigt. Regeringen har föreslagit en rad åtgärder som tillsammans ska bidra till en positiv utveckling på arbetsmarknaden och som gör det mer lönsamt att vara löntagare. Den samlade effekten av regeringens politik ger 20 miljarder kronor till de svenska hushållen.

När det gäller reformen av a-kassan så kommer avgiften visserligen att öka, men samtidigt genomförs en sänkning av inkomstskatterna (det s.k. jobbavdraget), vilket gör att alla som förvärvsarbetar tjänar på reformen.

Dessutom kommer nya jobb att skapas genom bättre företagsklimat, enklare och billigare att nyanställa och lägre skatter på tjänstejobb. Alliansens jobbpolitik är inte tagen ur luften utan bygger på ekonomisk forskning och erfarenheter från andra länder.

Det är inte Alliansens viktigaste fråga, som Zander påstår, att knäcka fackföreningarna. Höjningen av a-kasseavgifterna är mindre än de skattesänkningar som genomförs. Om fackföreningar förlorar medlemmar beror nog detta till större delen på att medlemmar är besvikna på sin fackförening. Grunden i regeringens samlade politik är att det ska löna sig bättre att gå från utanförskap till arbete, och att det ska bli billigare och enklare att anställa.

Alliansen delar inte socialdemokraternas övertro på arbetsmarknadspolitiska insatser, istället vill vi skapa en bra jordmån för reguljära arbetstillfällen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback