Sverigedemokrater i KF

Sverigedemokraterna gjorde ett bra val i många kommuner och fick en hel del platser i kommunfullmäktige. Sverigedemokraterna kan ses som ett missnöjesparti, många som har röstat på sd har säkert varit missnöjda med dagens etablerade partier. De etablerade partierna har i många fall haft strategin att inte möta Sverigedemokrater i debatter (som det nu visade sig kanske inte den bästa strategin, nu har sd fått propagera helt fritt om sin politik utan att bli motsagda), när de nu sitter i kommunfullmäktige är det, enligt mig, helt oacceptabelt i vårt demokratiska samhälle att fortsätta hålla denna linje. Jag tycker också det är smaklöst att man valt att demonstrera  mot att de fick platser i KF. Om man som AFA tycker att det är fel att sd hamnar i KF kan man väl, i god demokratisk anda, själva ställa upp i valet (det kanske man gjorde men det har i så fall gått mig helt förbi) och hoppas på att man får tillräckligt mycket röster för att kunna stå i talarstolen och föra fram de frågorna som man själva värdesätter samtidigt som man kan debattera mot de åsikter som man inte gillar.

 

Ibland stör jag mig på att vi pratar om att vi har demokrati, åsiktsfrihet och yttrandefrihet när det faktiskt handlar om att vi vill ha en demokrati, en åsiktsfrihet och en yttrandefrihet bara så länge det handlar om de politiskt korrekta frågorna.


Kommentarer
Postat av: Daniel

Ärligt talat så är demonstrationer inte smaklösa. Det är heller inte smaklöst att demonstrera mot ett parti som hamnat i kommunfullmäktige, det är vår demokratiska rättighet. Däremot skall man, om man vill demonstrera, inte använda våld e.dy.

2006-11-03 @ 17:25:11
Postat av: Lilith

Jag kan hålla med om att det är en demokratisk rättighet att demonstrera. Däremot anser jag faktiskt att det är aningen smaklöst att demonstrera mot hur det gått i ett demokratiskt val. Tänk om socialdemokraterna tillsammans med fackföreningarna ställt sig utanför riksdagen och demonstrerat mot att Alliansen vann valet (kanske inte helt otänkbart) eller om de borgliga partierna varje gång man förlorat valet ställt sig utanför kf, riksdag eller dylikt och demonstrerat.

2006-11-04 @ 12:41:48
Postat av: Daniel

Det är väl deras rättighet att få göra det. Men bara för att man har en rättighet att göra någonting, behövar man iofs inte göra det. Men får man demonstrara, så får man. Demokratiska beslut är inte skyddade mot kritik. Demokratiska beslut kan vara fel; och tycker man det så kan man väl demonstrera mot det beslutet.

2006-11-04 @ 14:12:20
Postat av: Lilith

Självklart! Och enligt vår grundlag får man tycka vad man vill t.ex. att en del demonstrationer är smaklösa ; )

2006-11-05 @ 16:40:44
Postat av: Daniel

Visst.

2006-11-08 @ 12:25:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback