Ytterligare ett steg som visar styrkan i samarbetet mellan Allianspartierna

Igår presenterade för första gången de fyra borgerliga partierna en gemensam motion som svar på regeringens vårpoposition. Man skriver:
 
Vår politik syftar till att föra människor ut ur utanförskap och in på arbetsmarknaden genom att göra det mer lönsamt att arbeta och genom att skapa förutsättningar för att nya företag kan bildas och redan verksamma kan expandera. Vi känner ett ansvar för att skapa ett skattesystem och ett företagsklimat som gynnar sysselsättning och entreprenörskap. Vi vill också driva en politik för sunda offentliga finanser och för att skapa förutsättningar för självbärande och livskraftiga regioner med ett stort mått av självbestämmande. En grund för våra förslag för arbete och trygghet är ett nationellt och internationellt ansvarstagande för natur och miljö. En god folkhälsa bidrar till att flera kan delta i arbetslivet.
 
I motionen framkommer att Alliansen vill göra en stor skattereform för alla som arbetar. Första året vill vi sänka inkomstskatterna med 37 miljarder (tycker personligen att detta är en av de viktigaste skatterna att sänka, inkomstskatten är en skatt som berör så gott som samtliga innevånare någon gång i livet). I motionen föreslås reformer av arbetsmarknadspolitiken, arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen. Det innebär bland annat att arbetsmarknadspolitiken effektiviseras och att matchningen mellan arbetssökande och lediga jobb förbättras. En rad förslag föreslås för att förbättra företagsklimatet. Avslutningsvis presenteras reformer för att säkra en hög kvalitet i skolan, sjukvården, äldreomsorgen och för att återupprätta rättstryggheten.

Ladda hem motionen som 
pdf

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback