Landsbygdspolitik

Kristdemokraterna presenterar idag sin landsbygdspolitik, här kan du läsa rapport, sammanfattad.  Kristdemokraterna vill förbättra för barn och familjer, för våra äldre och för ett bättre jobb- och företagsklimat även utanför våra storstäder. När jag varit med på de dialogmöten Varbergs kommun fört med serviceorterna har det framkommit att man vill ha bättre service och bättre kommunikationer. I rapporten tar man upp just detta. Här följer ett litet utdrag från inledningen:

En samlad landsbygdspolitik
Vår landsbygdspolitik tar fasta på det uppenbara behovet av arbetstillfällen, service, kommunikationer och det öppna landskapet - grundläggande förutsättningar för utvecklingen av livet på landsbygden.
Det allmänna företagsklimatet betyder oerhört mycket landsbygdens utveckling.
Socialdemokraternas avoga inställning till småföretagare drabbar i särskilt hög grad vår landsbygd. Det måste vara mödan värt att starta och driva företag, att skaffa sig en utbildning och att arbeta mer. Även boende på landsbygden måste kunna leva på sin lön och slippa bidragsberoende. De gröna näringarna har en alldeles speciellt viktig roll att spela som landsbygdens modernäringar, liksom för att behålla det öppna landskapet.
Ett fungerande liv på landsbygden kräver fungerande service såväl inom barnomsorgen som inom skolan och äldrevården. Vi måste öka tillgången till fler alternativa lösningar. Stat och myndigheter måste öka stödet till egna initiativ från lokalbefolkningens sida.
Idag drabbas landsbygden hårt av bland annat uteblivna infrastruktursatsningar. Vi måste förbättra kollektivtrafiken för att vända den negativa utvecklingen på landsbygden. Många landsbygdsbor är helt beroende av bilen och ett fungerande vägnät. En förbättring av underhållet av vägnätet är nödvändigt. För detta krävs ökade bidrag till både allmänna som enskilda vägar.
Landsbygd och stad lever i symbios med varandra. Mycket av grunden för den svenska ekonomin erbjuds från landsbygden i form av livsmedel och energi.  
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback