Fram för turismen

För att ha ett gott samhälle med god välfärd måste vi ha ett konkurrenskraftigt och livskraftigt näringsliv. Man kan säga att det privata näringslivet är grunden för all välfärd.

Kristdemokraterna vill att man ska göra stora satsningar för att förbättra det svenska näringslivsklimatet. Förbättrade attityder, sänkta skatter och enklare regler tror vi hör till de saker som långsiktigt innebär förbättrade förhållande för Sveriges företagare. De senaste åren har vi kunnat se att många arbetstillfällen har försvunnit ut ur landet. En fråga vi bör ställa oss är vilka näringsgrenar som vi bör satsa på inför framtiden.

Något som vi borde satsa betydligt mer på är turistnäringen. Sverige har mycket goda förutsättningar för en växande turistnäring. Turismen sysselsätter idag ca 127 000 personer i Sverige, skatteintäkterna från turismen är ca 24 miljarder kronor. Sverige tillhör den grupp länder i Europa som har sämst utvecklad turism, detta trots att vi har förutsättningar att vara bland de fem bästa, enligt många turistexperter. Hur kommer detta sig? En orsak kan vara att den svenska statens satsningar på att marknadsföra Sverige ligger på ca 10 kronor per svensk medborgare, motsvarande siffra på Irland är ca 200 kronor och för de övriga nordiska länderna ligger det på 30-50 kronor.

Alliansen anser att turistnäringen har en stor möjlighet, inte minst för människor i gles- och landsbygd, att skapa bärkraftiga verksamheter och generera lönsamhet utifrån de förutsättningar som finns, bl.a. i form av unika natur- och kulturvärden.

Även i Halland borde vi satsa mer på turismen. Vi ska inte luta oss tillbaka och endast förlita oss på att våra underbara stränder marknadsför sig själva. Dessutom har vi ju så mycket mer i Halland. Vill du veta mer om Halland kan du gå in på
www.hallandia.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback