Uppåt för turismen i Halland

läser jag i Hallands Nyheter idag (ej nätversion). Omsättningen i Hallands ”turistrelaterade branscher" har ökat med 12.9% mellan 2003 och 2005 (jmf. Sverige 8 %). Totalt har Halland fått 526 nya jobb pga. turismen.

Sverige har goda förutsättningar för en växande turistnäring. Vi har vacker natur, ren luft och rent vatten, en spännande historia och ett rikt kulturutbud över hela landet. Turismen sysselsätter ca 127 000 personer i Sverige och skatteintäkterna från turismen är ca 24 miljarder kronor. Trots detta är Sverige sämst i Norden och näst sämst i EU på turism.

Den svenska statens satsningar på att marknadsföra Sverige uppgår till ca 10 kronor per svensk medborgare, motsvarande siffra för Irland är ca 200 kronor och för de övriga nordiska länderna 30-50 kronor.

Sverige kan bli mycket bättre på turism. Kristdemokraterna vill öka de turistfrämjande åtgärderna från dagens 100 miljoner till 200 miljoner. Vi tror att det är möjligt att på sikt öka arbetstillfällena med närmare 100 000 om vi utnyttjar vårt lands turistpotential på rätt sätt (betydligt bättre satsade pengar än alla de miljarder som s-regeringen öser ut över arbetsmarknadsåtgärder som endast i undantagsfall leder till riktiga arbeten). Förutom detta har även Kristdemokraterna ett antal olika förslag för att förbättra det svenska näringslivsklimatet. Förbättrade attityder, sänkta skatter och enklare regler är nödvändigt för att ge Sveriges företagare långsiktigt bättre förhållanden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback