om fastighetsskatten

Den senaste tiden har man från en del håll kunnat höra att vi Kristdemokrater inte längre driver avskaffandet av fastighetsskatten men så är det inte. Vi fortsätter stå för att fastighetsskatten ska avskaffas.

Vi hoppas självklart att Alliansen i god tid före valet kunde presentera en gemensam allianspolitik som innebär att fastighetsskatten avskaffas eftersom detta vore det bästa för de boende.

Avskaffandet måste förstås finansieras.  I vårt förslag sker det genom att kommunerna får möjlighet att införa en låg avgift för sina självkostnader, maximalt 2 800 kronor per år för ett småhus och 900 kronor per lägenhet. Vi genomför också en höjning av skatten på reavinster som en del av finansieringen. Vi anser att det är rimligare att betala skatt när man har pengar i handen än att ta ut skatt på inkomster som fastigheten inte ger.

Men det viktigaste är inte den exakta tekniska konstruktionen  utan det är att den orimliga kopplingen mellan marknadsvärdet på fastigheter och den löpande beskattningenhelt avskaffas . Kan detta göras inom ramarna för Alliansen skulle det vara toppen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback