inlägg om förmögenhetsskatten såhär i början av veckan

I Sverige finns en stor potential för investeringar som kan ge nya jobb, tillväxt och växande företag men nuvarande lagstiftning driver kapital ut ur landet vilket är katastrofalt för svensk ekonomi. Det finns vetenskapliga belägg för att förmögenhetsskatten påverkar både tillväxt och företagande negativt. Förmögenhetsskatten är en skatt som straffar företagsamhet och sparande. Kristdemokraterna anser att det är dags att avveckla förmögenhetsskatten. Bland EU: s 25 medlemsländer finns förmögenhetskatt även i Spanien och Frankrike men inte så hög som i Sverige. Konsekvensen av förmögenhetskatten är brist på inhemskt kapital och att utländska investerare lätt kan bjuda över vid uppköp av inhemska bolag. Sverige har lägst investeringskvot i EU. Privata investeringar är en förutsättning för växande företag och fler jobb.


Kommentarer
Postat av: Nora

Allt är inte svart på vitt...men jag tycker nog att förmögenhetsskatten bör vara kvar för vad är sparade pengar på banken för vissa när andra svälter?

2006-06-27 @ 08:06:25
Postat av: Lilith Svensson

Jag håller med dig om att allt inte är svart och vitt, och förstår hur du tänker (och personligen anser jag att ett rejäl sänkning av inkomstskatten för alla borde prioriteras). Problemet är väl att om vi håller fast vid förmögenhetsskatten kan vi komma att se ännu färre företag som växer = färre arbeten = ännu fler som "svälter".

Av den totala summan förmögenhetsskatt som betalades in år 2003 utgjorde egna hem, bostadsrätter och fritidshus 58 % av tillgångarna. Jag tycker att man kan se det som att vi straffar dem som har kämpat för att betala av sina lån för att kunna vara skuldfria.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback