Debattinlägg i HP

Idag kan man i Hallands Posten läsa debattinlägget ”Inga pekpinnar med kd-politik” undertecknad av mig och Kristdemokraternas vice ordförande Maria Larsson. Där står:
 
"Är man som kvinna under någon tid i livet mer intresserad av att uppfostra sina barn än av att utföra hjärnkirurgi, betraktas man av både politiska partier och opinionsbildare som smått förtryckt. Vi kristdemokrater har länge iakttagit den här underliga formen av förmynderi. Vi har följt föräldraupproren och hört hur både mammor och pappor ropar efter mer tid med sina barn."
 
Vidare står det:

"För oss handlar jämställdhet och valfrihet om att både män och kvinnor ska få göra egna, självständiga val, utan politikers pekpinnar eller proffstyckande. Vårt uppdrag är att skapa de allra bästa förutsättningarna för lika möjligheter och lika skyldigheter, och kanske viktigast av allt: att lyssna.En SIFO-undersökning genomförd i slutet av april i år, visade att 64 procent av alla vill att samhället ska göra det ekonomiskt möjligt att vara hemma med sina barn tills de fyller fyra år."

Kristdemokraterna litar på att föräldrarna själva klarar av att besluta om vem som ska vara hemma och hur länge. Därmed inte sagt att vi önskar alla mammor tillbaka till spisen, vilket en del försöker göra gällande. I vår familj passade det till exempel bäst att min man tog ut merparten av föräldradagarna eftersom vi fick barn under min studietid. Kristdemokraterna anser att det är självklart att mamman och pappan själva ska besluta om vem som skall vara föräldraledig när barnen är små. Familjers omständigheter ser olika ut och en enda lösning passar inte alla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback