Oroa er inte, jobben är på väg (det är ju faktiskt valår)

”Jobben är på väg lugnar Pär Nuder” läser jag på N24 och jag tvivlar inte det minsta på att sossarna tillsammans med Ams och andra åtgärder kommer att trycka ned den öppna arbetslösheten rejält 2006. Det har de gjort varje valår de senaste valen. Mer pengar till insatser för att dölja den verkliga arbetslösheten. Bara att sopa under mattan och glömma bort de människor som det faktiskt handlar om. Ursprungligen var arbetslöshetsstatistiken tänkt som en metod för att belysa ett allvarligt socialt problem men när väl måttet började användas har själva siffrorna tenderat att bli politikens mål. Men det är inte bara siffror det är människor, människor som tillhör det glömda Sverige. Jag vill inte ha ett Sverige där människor lämnas efter.

Vårt land är fyllt av idérika och arbetsamma människor som kan få både nya och gamla företag att blomstra. Men i dag hålls denna entreprenörskraft tillbaka genom höga skatter i kombination med krångliga regler. Det måste löna sig att arbeta och de hindrande trösklarna måste bort.

Det är dags att minska krånglet. Det får inte vara så att människor drar sig för att ta ett tillfälligt arbete som inte är på heltid av rädsla för att det skall innebära krångel med a-kassan i ett senare läge. Jag tror att vi måste underlätta och uppmuntra människor att ta kortare arbeten för hur skall man annars kunna få in en fot på arbetsmarknaden. Två timmars arbete i veckan kan ju faktiskt i slutändan leda till en fast heltidstjänst, och skulle det inte göra det har man ändå lärt sig något på vägen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback