Rapport om den ekonomiska politiken

Idag presenterade vår vice ordförande Mats Odell, tillsammans med kollegor i Alliansens arbetsgrupp för Ekonomisk politik och tillväxt, sin slutrapport.
 
I rapporten föreslås bland annat:
  • En inkomstskattereform för alla som arbetar, fokus kommer att ligga på att minska tröskel- och marginaleffekterna för låg- och medelinkomsttagare. Särskilt jobbavdrag införs för att göra det mer lönsamt att gå från bidrag till arbete.
  • Reform av arbetsmarknadspolitiken, arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen. Arbetslöshetsförsäkringens roll som omställningsförsäkring tydliggörs och den blir obligatorisk. Vill ge arbetsgivare möjlighet att kunna kräva sjukintyg redan från första dagen. Strama upp AMS´ struktur och tydliggöra verksamhetens inriktning. Stimulera mångfald i förmedlingsverksamheten.
  • Åtgärder för att förbättra företagsklimatet och göra det mer lönsamt att anställa och driva företag. Vill reformera beskattningen av fåmansbolag, avskaffa förmögenhetsskatten, sänka arbetsgivaravgifterna, förenkla reglerna och byråkratin, skattereduktion för hushållsnära tjänster.
  • Anser att under kommande mandatperiod stärka statsfinanserna och strama upp budgetprocessen, lägre offentliga utgifter, större budgetmarginaler och sänkta skatter.
På Kristdemokraternas hemsida kan man läsa mer eller om man är riktigt intresserad så kan man  ladda ner hela rapporten.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback