Möte för att tala om kristdemokratisk politik

Ikväll var jag inbjuden till en grupp invandrarkvinnor för att prata om den kristdemokratiska politiken. Inför valet har de bjudit in representanter från de olika politiska partierna. Det var ett trevligt möte och det bjöds på goda kakor och gott kaffe.

Vi talade bland annat om Klubb läxläsning. Klubb läxläsning gör det möjligt för skolbarn att få hjälp med läxläsning vilket har inneburit oerhört mycket och resultatet har väl kunnat synas i skolan. Det är ju här vi borde satsa pengar istället för att vara tvungna att göra det senare (i form av exempelvis socialbidrag till ungdomar som inte klarar av att fullfölja sin skolgång). Jag hoppas verkligen att Klubb läxläsning är något som kan spridas och vidareutvecklas.

Vi talade även om svårigheterna att komma in på arbetsmarknaden. Varför satsa mängder av pengar på arbetsmarknadsåtgärder som inte leder till arbete? Det gör mig ont att vi tillåter sånt resursslöseri med människor. Vi behöver inte åtgärder vi behöver arbeten och det ska vara möjligt att leva på sin lön.

Självklart talade vi också om kristdemokraternas familjepolitik. Dessutom berättade jag om Kristdemokraterna i Varbergs senaste motion om att bygga en Generationernas Hus. Vid Håstens torg finns en tomt som skulle kunna bebyggas för att ge ökade möjligheter till möten och gemenskap mellan generationer och kulturer. Där finns idag en familjecentral inrymd i Hyresgästföreningens lokal, ytan är dock för liten för att man skall kunna vidareutveckla familjecentralen och vi anser ju som
bekant att familjecentralerna bör utvecklas och satsas mer på. I det kristdemokratiska förslaget har vi valt att kalla dessa uppgraderade familjecentraler för familjestationer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback