I valrörelsen finns hur mycket pengar som helst

Under valet kommer samtliga partier att presentera hur man skall göra Sverige till ett bättre land att leva i. De senaste 12 åren har socialdemokraterna styrt Sverige men i valrörelserna lovar de alltid guld och gröna skogar (om de inte använder sig av hotfulla scenarier om hur dåligt det kommer att bli om Alliansen vinner). Varför har det inte blivit bättre?

Även vi Kristdemokrater föreslår en hel del förändringar för att göra Sverige till ett bättre land. Självklart kostar de reformer som vi föreslår pengar, men reformerna är finansierade även om sådant inte alltid är populärt, för om man ökar utgifter på ett ställe måste man ta det någon annanstans (t.ex. har vi i Sverige runt 500 myndigheter, jag kan undra om man behöver samtliga av dessa).

Men alla måste tydligen inte spara på ett ställe för att spendera på ett annat utan man kan ju köra på med krediterna. Om det inte har ändrats sen sist jag läste om det så planerar sossarna med stödpartier att under perioden 2006-2008 att låna 70 miljarder kronor för att elda på svensk ekonomi över valet (Kristdemokraternas förslag är en ca 25 miljarder stramare budget än regeringens förslag). 

Återkommer en annan dag och berättar lite om våra förslag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback