Kristdemokrati – borglig politik när hjärtat får vara med

I DN/Temos novembermätning ser man att Kristdemokraterna ligger och balanserar kring 4 procentspärren men jag är övertygad om att vi ser helt andra siffror på valdagen. Det behövs ett socialt engagerat parti i Alliansen, ett parti med tydlig etisk värdegrund. Kristdemokraterna vill ha ett samhälle där människovärdet och de etiska värdena är i centrum. Ett samhälle där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter. Ett samhälle där vi alla tar ansvar både för oss själva och för våra medmänniskor.

Kristdemokraterna anser att omsorgen om barnen är en av de viktigaste uppgifterna i vårt samhälle. Vi anser att valfrihet måste råda inom barnomsorgen och att föräldrarna skall kunna välja den barnomsorgsform som passar den egna familjen bäst.

Kristdemokraterna värnar om näringslivet. Nya jobb skapas när enskilda människor har möjlighet att starta och utveckla företag. Kristdemokraterna anser att det är viktigt att tillvarata människors idéer, kreativitet och entreprenörskap. Ett gott samhälle förutsätter god välfärd och blomstrande näringsliv.

Kristdemokraterna anser att trygghet, gemenskap och värdighet är begrepp som ska vara ledande i vården och omsorgen. Samhället skall se till att människovärdet är garanterat för alla, även de som inte alltid orkar höja rösten för att kräva sin rätt.

Vill du läsa mer om den kristdemokratiska politiken kan du gå in på hemsidan, där kan man bland annat läsa om att Kristdemokraterna vill halvera momsen på bensinen samt avskaffa fastighetsskatten.   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback